voorwoord

Schoolgids Cambreur College Schooljaar 2024-2025

Onze wereld wordt steeds digitaler, telefoon, tablet en computer zijn eerder bij de hand dan een papieren agenda. Daarom verstrekken we geen papieren schoolgids meer, maar zorgen we via deze digitale schoolgids dat de informatie die u nodig hebt gemakkelijk te vinden is en actueel is. Onze contactgegevens vindt u verderop in de schoolgids, evenals de namen en emailadressen van onze medewerkers.

Mocht u desalniettemin geen antwoord kunnen vinden op uw vragen, schroomt u dan niet om ons te bellen of te mailen. Wij staan u graag te woord en passen waar nodig de website aan.

Onze school biedt leerlingen een podium om zichzelf te ontwikkelen, om te oefenen en te leren met en ván elkaar. Daarbij staan onze kernwaarden centraal. Het is niet toevallig dat de eerste letters van onze kernwaarden (samen, thuis, ambitie, groei en eigenaarschap) het woord ‘STAGE’, ofwel podium vormen.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen vrij leren denken, maar ook een stevige basis leggen in een veilige leeromgeving. Op onze school komen besluiten tot stand met aandacht en waardering voor andere opvattingen. We spreken vrijmoedig en luisteren openhartig. We vragen ons dingen af en oordelen niet. We poetsen verschillen niet weg, maar onderzoeken ze juist.

De stap naar de middelbare school is een grote en daarom is het belangrijk dat je je er thuis voelt. Het Cambreur is sinds 1994 een begrip in Dongen. Het is een moderne, verrassende en eigentijdse scholengemeenschap in een nieuw jasje. We hebben leerlingen van alle niveaus in huis. Er is dus ook ruimte voor jou! In het gloednieuwe hoofdgebouw hebben onze mavo-, havo- en vwo-leerlingen hun thuisbasis. Een paar deuren verder hebben onze vmbo’ers hun eigen plek in het gezellige gebouw met het torentje. Twee gebouwen, maar samen één school.

Samen met onze omgeving vormen we een leergemeenschap, die is afgestemd op de specifieke behoeften van individuele leerlingen.

Hopelijk voelt iedereen zich snel thuis op het Cambreur en ik hoop u binnenkort te begroeten op onze mooie school!

Rinke Koppert
directeur